Fika rast på jobbet...

Idag på frukost rasten på jobbet sitter en kvinna och säger, alltså nu har jag ett problem! Nu ska dom börja sända Så ska det låta SAMTIDIGT som Let´s dance!! Vilket program ska man välja?! Eller måste man zappa då?!
Blir så trött på i-lands problem.... suck...

På jobbet idag har Madde kallat mig mässlings barn hela dagen och sprungit ifrån mig och sagt att ja smittas! Bara för jag råka ha en förkylnings blåsa på min tunga. Men hon kan va lugn för jag ger igen!!! ;)

Ska snart åka och klippa mig och sen träna mina hundar, stackars Nolte ligger i hård träning inför tävlingen, men han verkar inte lida ;)

hej å hå luden tå


Cirkus Scott på turné

Om man vill veta hur det är att komma hem till ett fullständigt kaos el till en cirkus med mildare ord så ska jag försöka beskriva det här. 
Jag  slutar kl 16 då jag studdsar in i bilen och kör till Boalt (bor där för tillfället för mina föräldrar är på semester) när jag kör in på gårds planen behöver jag inte ens stänga av motorn eller öppna bil dörren för att cirkusen i huset har börjat...
När jag väl har samlat kraft i ungefär ½sek kliver jag ut ur bilen och hör nu tydligare hur cirkusen pågår, tar upp mina nycklar och låser upp dörren. Nu tar jag i dörr handtaget och precis i detta skede har jag väldigt blandade känslor, för jag vet vad som väntar mig innanför samtidigt är det skönt att komma hem. Sagt och gjort så öppnar jag dörren, då på börjas ciruks scotts triumf nummer att visas vilket består i att en amris (min Kaja) springer ut skrikande, ja du läste rätt inte skällande inte gnällande utan skrikande, i sin högsta fart springer hon runt pappas fågel voljär och hela tiden har hon samma skrikande läte.
Innan för i köket står det två flat coated retriver (mammas två hundar jag passar, Indus och Nolte) hoppande jämnfota upp och ner samtidigt som dom konstant skäller! Precis var enda matta som finns i huset ligger i stora högar på golven. Katten står på diskbänken och jamar efter mat.
För alla dessa djur är nog helt säkra på att dom har inte fått mat på minst en vecka och att vi inte sett varandra på minst en månad...
Mitt i denna väldigt högljuda cirkus ska jag försöka så snabbt och smidigt som möjligt ta deras mat skålar och ge dom mat vilket tar ungefär 2min men hela tiden pågår detta fenomenala uppträdande...
När väl alla har ätit och kommit ut på framsidan byter jag kläder för att ge mig ut i skogen på en lång avslappnande promenad kan man tro, men ack så fel man kan ha!
Så snabbt jag går ut igenom köks dörren börjar cirkusen på akt nr2... Denna gången står det två flat coated retriver och hoppar vid grinden samtidigt som dom både skäller, gnäller och drar i varndras pälsar.
När jag kommer till grinden och öppnar den så är det som att släppa ut kossor på grönbete!
Alla springer till höger och vänster samtidigt som alla måste låta och bitas och brottas med varandra.
Men nu går vi från gårdsplanen och ut i skogen alla hundar är lösa och springer med sin högsta hastighet ungefär 300m innan alla tvär vänder och springer lika fort rakt emot mig!
Jag ber en stilla bön att dom hinner stanna innan vi frontal krockar!
Efter ungefär 500m brukar alla lugna sig och man kan slappna av i sina röd sprängda ögon...
Och det mest underliga är att detta händer inte ibland utan VARJE dag när jag kommer hem!
Så det där med att ta en lugn promenad efter jobbet för att rensa huvudet överlåter jag med varm hand till någon annan som inte har cirkus scott hemma i sitt hus ;)

Och så har jag en önskning, hoppas jag får behålla strömmen trots blås ovädret som pågår just nu och att jag även får ha ström på lördag när nästa storm ska komma :(

hej å hå luden tå


Inte tror ja på spöke....

Var med om en väldigt konstig sak nu idag. Var ute med Kaja nu i kväll efter jobbet klockan var runt 5 så mörkret hade inte lagt sig. Jag gick på en väg i skogen och Kaja springer lös och luktar som vanligt. Jag var stolt och glad för att jag för en gångs skull hade kommit ihåg att ta kameran med mig!! Nu skulle här fotas! Jag ställer mig och tittar in i skogen tar upp kameran och tar ett foto när detta blir resultatet....

image44

Jag tittar förskräckt på skärmen på kameran och kollar alla inställningar men inget konstigt...
Tar en ny bild, står fortfarande på samma punkt, samma inställningar på kameran
och tar en ny bild och detta blev resultatet...

image45 

Jag tittar än en gång på skärmen på kameran, bläddrar bland bilderna men det finns bara gamla bilder efter dessa två... Kan någon förklara detta för mig???
Jag kan erkänna att det var med snabba steg jag och kaja gick rundan och sen hem...

hej å hå luden tå

I maräng swischens sug...

Idag har jag hela dagen och varit sugen på maräng swisch (eller hur det nu stavas...)
Hela min hjärna har varit helt upptagen av att vara galen efter swisch!!
Helt sjukt hur man kan nojja på mat och suget går lixom inte över fören man äter det.
Så idag när jag slutat gick ja hem å städade lite och gick en rätt lång runda med Kaja,Malin och Gizze.
När vi var hemma så lagades det varma mackor och innan ens malin hade ätit upp sin sista macka hade ja rest mig och på börjat swischen!
Det var nog sveriges segaste grädde att vispa så jag hann duscha undertiden, men sen var det med ett språng ut ur duschen och in i köket och hämta swischen för att sätta sig i soffan och kräng äta.
Så nu 15min senare sitter jag här framför datan med världens magknip och funderar på varför i hela friden jag skulle äta så fort och så mkt swisch?!?!
Ännu ett i-lands problem... ;)

hej å hå luden tå

Tävling i Varberg

Jaha då var det söndag kväll och jag är mellan pigg kan man säga... Har varit i Varberg och tävlat idag med Kaja eller stjärnan som ja brukar kalla henne och passar verkligen in i dag! :) :)
Hon gick jätte fint å lydde båda rundorna! Inte illa för att va henne ;) de resulterade att vi kom på 8plats av ca 50 hundar i agility klass 3 och fick därmed våran sista SM poäng i agility klassen!! Så nu hoppas ja att jag kan få det sista poänget i hoppklass oxå, då bär det av till SM i juni!!! :) :) Vilken stjärna ja har!!!

På vägen hem va det en trafik olycka som stängde av vägen och de ledde till att jag och Malin körde runt på minimala vägar i typ 1timme för att försöka hitta en väg runt. Här kommer lite bilder...

image41
Kaja sitter i min stol.

image42
Jag har spillt kaffe på min socka...

image43
Så här såg vägen ut som vi körde på i ungefär en timme... :(

hej å hå luden tå

Finn ett fel

Jag var precis ute, då kom det ett barn på SPARKCYKEL klädd i bävernolyn overall, när hon har ställt cyklen åt sidan kastar hon sig ner i SNÖN, samtidigt som det smälls NYÅRS RAKETER... hmm... Det går inte riktigt ihop va?? ;) 

hej å hå luden tå

en lugn lördag!

Idag har varit en väldig lugn och skön lördag, helt underbart! Vi har varit ute på näset me hundarna och bakat och bara slappat, behövs verkligen imellanåt!
Här kommer dagens skörd av foto :)

image37
Födelsedags present gjord av pappa!! Vacker som sören!!!

image39
Denna bilden talar för sig själv... ;)

image40
Kajas nya matplats fy f.. va snyggt!!!

Ja det va lite bilder ifrån en lugn lördag!
Nu ska ja gå och börja packa inför imorgon då det bär av till Varberg! :)

hej å hå luden tå

middag i boalt

Igår var jag och Malin i Boalt på middag för att fira min och mammas födelsedag! Grattis till oss!! :)
Jag fick en digetalkamera som ja gjorde många tappra försök till att ta bra bilder med men det gick inte så bra...
Här kommer en del av min "super" bilder....

image31
Mina föräldrar... mindre bra bild..

image32
Ett tappert försök att ta kort på Nolte...

image33
Ett försök att ta en fin bild på Kaja när hon sitter vid bordet... men men....

image34
En helt värdelös bil på min katt svea...

image35
Undra va det är hon ser i taket???

image36
Å givetvis avsultade ja kvällen me att lyckas ta kort på gizze när han vänder bort huvudet :(

Det ja kom fram till efter denna kvällen var att ja behöver träna mig på att ta kort! Vilken tur ja har fått en fin ny kamera!!! TACK!!!!

hej å hå luden tå

jävla tjat om denna dagen!!!

Jaha då var det dagen me stort D för många men bakåt strävare som jag är firar ja inte den. Istället cyklade jag och malin 3km med hundarna och tog det lugnt med en komedi som handlar om ett par som gör slut ;)
Imorgon är däremot dagen med stort D iallafall för mig, nämligen FREDAG!! Det tycker jag är värt att fira ;)  

image30


kaja fick en fin presentc av Malin och Gizze idag, nämligen en matskål med strass runt!!! TACK!!!!

image28

image29

Visst är den fin?!?!?!?!

hej å hå luden tå

frisk som en nötkärna!!!

Idag har ja varit på hälso kontroll genom jobbet, tro de eller ej men ja är frisk!!! ;)
Alla värden är på topp!! Så vad ska jag nu skylla på?? hmm....

http://www.lottamuseo.com/merkit/laakinta2.jpg


På kvällen var jag å tränade Kaja för ovanlighetens skull ;) Bella gjorde nog dagens mest udda träning som bestod av att gå en runda på planen.... Ja du Bella ;)


Imorgon är det alla hjärtans dag, är det bara ja som tycker detta är en dag för affärena?? Känns som det handlar mesta om att affärena ska tjäna pengar. Jag blir iallafall gladare om jag får blommor eller presenter en vanlig vardag helt appropå än just på alla hjärtans dag för det känns så tillgjort... men nu är ja kanske en bakåt strävare igen??

http://emmasvarld.blogg.se/images/hjarta_1139855755.jpg


hej å hå luden tå


dessa helv..es TISDAGAR!!

Nu har ja tänkt på en sak under en längre tid, varför finns tisdagar?!?!?!
Jo för mig ser en vecka ut så här:
Måndag, då börjar veckan. Någon dag måste jnu vara den första.
Onsdag, då har vi kommit till mitten av veckan.
Torsdag då känner man att helgen är inom räck håll
Fredag går av bara farten för man är ju snart ledig
Lördag och Söndag är ju arbetarens guld dagar för då är man ledig!

Men var i hela friden ha tisdagen för funktion??!?!
Den e bara en fullständig onödig utfyllnad av arbets veckan!! Eller hur?! Vore det inte bättre om veckan
såg ut så här?
Måndag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lördag
Lördag
Söndag???

Visst håller du med mig iallafall lite? ;)

Hej å hå luden tå


testa dig!!!!

jaha då va de måndag, kanske inte veckans roligaste dag men någon dag måste ju vara början..
För att liva upp veckan lite tycker ja nog att alla som läser detta ska gå in på http://www.fjortispoang.se/ occh http://www.vuxenpoang.com/ för att se hur mogen man eg e... ;) vet inte riktigt om ja vågar berätta mitt resultat?? haha...

dagens kommentar på fika rasten på jobbet: Madde va hårig din jacka är... Fäller muffen? ;)

http://user.it.uu.se/~gusi7871/tired.png
så här ser man ut måndag morgon ;)hej å hå luden tå

hundens bön....Jag lever i ungefär 15 år.
Varje gång du lämnar mig betyder sorg för mig.
Ge mig tid att förstå vad du begär av mig.
Gör mig lycklig, du är hela mitt liv.
Va inte arg på mig länge åt gången och lås inte in mig som straff.
Du har ditt arbete, dina vänner, dina nöjen. Jag har bara dig.
Tala med mig fastän jag inte förstår orden, jag blir glad utav
att höra din röst.
Kom ihåg att jag aldrig kan glömma hur du är mot mig.
Innan du slår mig, kom ihåg att mina tänder kan krossa din hand,
men jag använder inte min styrka på dig.
När du blir irriterad på mig för att du har mycket att göra så tänk
på att jag kanske är sjuk, har ont i magen, är trött eller deppig.
Ta hand om mig när jag blir gammal, kom ihåg, du blir också
gammal.
Var hos mig när jag har det svårt, Allt blir lättare bara jag har dig.
Jag Älskar dig!
Din Hund


kajas syn på sin matskål ;)

image27
behöver ja säga något mer....?

söndag i solen!! :)

Jaha då va de söndags efter middag å ja har varit ute i de underbara vädret hela dagen!
Livs kraften ökar på något sätt när de blir vår i luften! Underbart!!! :)

Här kommer lite bilder från pick-nicken nere vid Osby sjön i solen!

image20
ja ligger ner å tar foto på den blåa himmeln

image21
Fin bil på sjön där vi satt

image22
Muffins å gele hjärtan va en del av fikan, mums!!!

image23
en fin bild från sjön!

image24
Gizzes näsa ;) givetvis va hundarna me! :)

image25
Kaja djup koncentrerad på fikan, kan tom skymta lite dregel i mun gipan... ;)

image26
Malin kränger pasta sallad ;)

Tack för en helt underbar dag i solen me hundarna!!!

hej å hå luden tå!

muffins bak sent en lördag kväll...

fick för mig att ja skulle baka muffins... detta blev resultatet...

image18

men de slutade iaf bra!!! :)

image19

choklad muffins me smält block ckocklad på!!! Mums!!!

dagens citat....

image343

en riktig dålig bild...

denna bilden e tagen i sofieros park på en agility tävling, de e nog en av den sämst bilden ja har ;) de enda man ser e ju kajas rumpa, domaren å en arm från en annan i publiken...
Får ju berätta att de e Malin som tagit bilden, http://dethararinteenblogg.blogg.se fast hon e snäll som följer me mig runt i halva sverige å att ta foto på en hund å förare som springer e ju inte enkelt ;)

image17

Flitiga lisa...

jaha då va man hemma igen efter vait ute flera timmar å tränat, trött i kroppen å hungrig som en varg!!!
Fy sören va duktiga mina tre hundar va idag!!! Nolte går som skjuten ur en kanon å förstår inte riktigt va han gör men han tycker iaf de e roligt :) Indus den gamla mannen tycker oxå de e super kul å e väldigt säker! Kaja min lilla råtta tycker de e livets stora glädje me agility å ger järnet hela tiden ibland lite väl mkt ;)
Men herregud va roligt de e å träna agility!! Till alla er som har en hund å inte provat träna agility kan ja bara varmt rekomndera att iaf prova, de e beroende framkallande :)
Ikväll blir de en lugn kväll nu när mammas två hundar (Indus å Nolte) e tillbaka i Boalt, dom va trötta när dom kom hem, jobbigt för två "bönder" att bo i stan (osby) ;)

Då ska man väl vara en trogen svensk å titta på melodifestivalen, vet nog inte varför för ja bryr mig inte så mkt men de ska ju bara vara så... fast ja tycker de har blivit alldeles för många omgångar kan ju inte vara fler än dom som e riktigt inbitna som orkar följa så många delar! varför kan de inte vara som förr?? De vet väl alla att allting va ju bättre förr?! ;)

hej å hå luden tå

partyt fram emot kvällen....

här kommer bilder från pjamas partyt senare på kvällen när alla har blivit trötta... ;)


image14


image15image16

bilder från festen....

                                                                                             


här e bilder från pjamas partyt.... ;) mkt hundar!!

välkommen på pjamas party i osby....

jaha då va de fullt hus el lägenhet här, 3 hundar har bestämt sig för att ha pjamas party hos mig i natt.
Just för tillfället så går partyt ut på att Nolte ligger å tuggar på ett ben som han har hittat å faktiskt är de finaste i hela världen ;)  Indus festar till det genom att hela tiden titta avundsjukt på Nolte som har ben å går å hämtar en leksak för att försöka få Nolte att överge benet för att ta leksaken så att Indus kan ta de....
Kaja ligger vid mina fötter å tittar på pojkarna å tycker nog dom har ett tråkigt party...
Vet nog inte va ja tycker om detta pjamas party men visst alla festar vi på olika sätt... ;)

Imorgon ska jag träna alla dessa 3 hundar i agility, det ska bli sjukt kul men oxå jobbigt, blir mkt spring när man köra 3 hundar, men de roliga överväger :)

hoppas alla ni som läser min blogg får en mysig å rolig helg!!!
image6

                                    Nolte                                   Kaja                          Indus

hur ensam skulle man va annars?

en liten tanke u vinter mörktret... Tänk va skulle livet vara utan familjen, vänner, kärleken å hundar om dom inte fanns i ditt liv? Tänk va de skulle vara ensamt å blåsa kallt om ryggen... varje dag pratar man me dom, tänker på dom å längtar efter dom. Va skulle jag gjort utan er??? Tur för mig att ja har er alla :)


i-världs problem....

Alltså ibland blir ja så trött! Alla dessa som bara suckar å gnäller över saker som eg inte e något problem!
Nästan varje gång man e i en affär å handlar å står i kö hör man hur någons mob börjar ringa precis när de e deras tur att lassa upp varorna å betala, vad gör man då?
Jo man tittar ursäktande på kassören å på alla bakom sig i kön å tar upp sin mob väldigt stressat å svara i regel väldigt irriterat, jag står i kassan ska precis bet ringer sen, å lägger på.
Tittar sedan ursäktande omkring sig igen för att man råkade stjäla några sekunder av alla andras liv för att svara i sin mob... snacka om i-världs problem!

Även när man går i affären å när man börjar närma sig kassan kan man ofta höra någon som suckar djupt å säger högt så personalen ska höra, e de ingen snabb kassa öppen? ja som bara har ett par saker...
Genast känner sig alla som har handlat mkt jätte dumma för att dom även nu råkar ta några minuter av någon annans tid för att just dom råkar handla mkt å måste betala, å enligt alla normer som finns ska man släppa förbi den som har lite annars har den rätt att stå bakom en å sucka högt å byta ben en gång i minuten!
även detta ett
i-världs problem!

Hur många av oss tänker inte när vi kör hem från jobbet, oj ja behöver tanka bilen, orkar ja göra de nu? nej ja går hellre upp 5min tidigare imon. Å varför måste de vara så långt till stationen?? herregud säkert 500m extra... suck...

Nu e ja inte emot utveckligen framåt men ibland blir ja bara så trött på allt gnäll som eg inte borde gnällas på å suckas över...

dagens kommentar sagd av Madde på jobbet, De va två asiatiska kineser.... hmm... finns de kineser som inte e asiatiska?? ;)

hej å hå luden tå...   
 


mysteriet me den försvunna nycklen...

ja då va de tis kväll å ännu en dag har gått till enda, men en sak har hänt som inte händer dagligen...
Allting började igår när klockan va 16 å alla skulle gå hem från jobbet då upptäckte en tjej på mitt jobb vid namn Madde att hon har tappat bort sin nyckel till sitt skåp där hon har sin handväska (kvinna som hon e så innebär ju detta att hela hennes liv e inlåst) vi sprang runt en bra stund å tittade i alla skrymslar å vrår vi kunde tänka på.
Men ingen nyckel...
som tur i oturen hade iaf Madde sin bil nyckel i jackan så hon kunde ta sig hem, lite långt å gå till häsleholm... ;)
Idag tis morgon kommer Madde in på jobbet å säger, jag hade en extra nyckel hemma vilken tur!! Glad i hågen sprang hon fram å skulle öppna men nej, de va inte nyckeln till hennes skåp utan de visade sig vara nycklen till mitt skåp...?? hmm... varför i hela friden hade hon den hemma? ja ja åter till historien, efter mkt om och men visade de sig att en på kontoret hade extra nycklar så lugnet la sig när hon gick gör att leta upp den.
Ni kvinnor kan ju själva tänka er att ha erat liv (handväska) inlåst i ett plåtskåp, så nära men ändå så långt borta....
Nu gick Madde på toa i väntan på att extra nycklen skulle komma och när hon kommer ut så har hon hittat sin nyckel! I papperskorgen på TOA!!!??!! Många ställen kan man lägga saker på men varför där??
Madde sken som solen å höll upp den å sa, titta ja har hittat den!! Så trots ett konstigt slut så blev ju allting bra!!!

Så en varning till alla kvinnor som har en handväska me hela livet i, lägg aldrig nycklen till skåpet där eran väska e inlåst i papperskorgen på toa...

hej å hå luden tå....                                                  

söndagsutfykt....

min söndag började me att ja vände mig i sängen å lyckades på något väldig konstig me min rygg så att allting låste sig mellan skuldrorna, sen va ju den  dagen räddad... men iväg skulle ja iaf, skam den som ger sig!
jag å malin drev omkring i hässleholm å gjoprde eg ingen nytta alls mer än sprang i olika affärer å handlade en massa onödiga saker som vi inte för våra liv kunde förstå hur vi klarat oss utan innan...
efter ett tag körde vi ut till hässleholms gården för att rasta hundarna, malin hade me sin kamera så vi kunde ta kort på hundarna i skogen min icke...
ja började genom att sätta kaja ner å gjorde mig redo för att börja ta bilder, va händer samtidigt som ja tryckte av, då prasslar malin me bajs påsen som hon just hade plockat upp bajs me så kaja vänder sig om å det enda som fastnar e hennes nacke :(
medans malin får stå still mitt i bajs lukten för ja skulle få min perfekta bild då dör batteriet!!
ja blir skit sur å ger/kastar kameran på malin och hon sätter ner sin hund å lyckas ändå ta en helt värdelös bild på sin hund sen dör kameran så de går inte ens att starta den!!!
så efter många timmar i överfulla affärer där vi ändå bara handlade onödiga saker å efter en promenad me hundarna som resulterade i två totalt värdelösa bilder kom vi hem igen... e de sånt man kallar en söndagsutflykt???


vilket vackert kort de blev på kaja....


då va ja oxå en blogg nörd

jaha då sitter ja här å skriver i min blogg...  funderar på vad ja ska skriva så här första gången, skulle väl vara något smart å klämmigt men ja undrar om de blir de....

ja tänkte nog mest fylla denna blogg me olika galna upptåg som händer i mitt liv och berätta om konstiga saker som ja ställer till me titt som tätt.

fast just idag har varit som en dag i mängden, en grå vanlig dag bestående av jobb å träning av min hund alltså inget direkt spännande el upphetsande... bara en vanlig dag som en typisk "svensson" men om de e något dåligt låter ja vara osagt....
frågan e om ja verkligen har ett så innehållsrikt liv så de e något att blogga om men de lär ja väl märka...

fast ja satt å tittade på fotbolls cup i älmhult i lör å för mig som inte förstår något om fotboll borjade efter att tag undra varför man skriker tex "heja blåa" "jobba nu gröna" "backa hem röda" varför i hela fridens namn kan man inte säga de laget heter istället för färgen på tröjorna? som tex "heja glimma" "jobba hemmåt osby" måste bli jobbig om båda lagen har samma färg... el skriker man då "heja er me västarna"? hmm... en liten frågeställning  bara..

nej nu blir de nog inte roligare än såhär idag.

hej å hå luden tå...

                                                                                    
                                                                   detta är min trogna följeslagare Kaja

RSS 2.0